Ne firkálj a falra! Vagy mégis?

Ne firkálj a falra! Vagy mégis?

Vannak gyerekek, akiknek a rajzolás a mindene. Ez nem baj, de amikor egy gyerek “firkál” az órán ahelyett, hogy a matek példákkal foglalkozna, abból mindig gond lesz. Összefirkált füzetek, fekete pontok és egyesek kísérik az ilyen gyerekek tanulmányait, pedig lehetne ezt másképp is. Most a Bored Pandának köszönhetően megismerkedhettünk egy kisfiúval, aki a szülei támogatásától kísérve úgy bontakoztatta ki a tehetségét, ahogy ebben a korban még keveseknek sikerül. De mi a fontosabb: a matek, vagy a rajz?

Gyerek rajz.

Rajz, vagy matek?

Joe Whale 9 éves, de az alkotás szeretete nem most kezdődött nála. A szülei szerint már 4 évesen látszott, hogy nagy örömét leli a rajzolásban és tehetséges is benne. A folyton firkáló kisfiút mindig is biztatták arra, hogy rajzoljon bátran, ám az iskolával megváltozott a helyzet. A tanárok rendszeresen leszidták, mert nem csak a szabadidőben, de az órákon is inkább rajzolt, mint a feladatra figyelt. A szülei viszont támogatták és biztatták, hogy ne törődjön a tanárokkal, rajzoljon akkor és úgy, amikor jólesik neki.

A tiltás helyett a szülők beíratták a Doodle Boy-nak, azaz Firkafiúnak becézett Joe-t egy művészeti iskolába. Itt hamar fel is figyeltek a kisfiú kivételes tehetségére. Hamarosan pedig meg is érkezett Joe első dekoratőri megbízatása: Shrewsbury egyik étterme felkérte, hogy díszítse rajzaival az egyik falat. A Number 4 fehér falát fekete filctollal dekorálta ki, a munka pedig közel 12 órát vett igénybe, a végeredmény pedig zseniális.

Engedd kibontakozni!

Joe apja, Greg nagyon büszke tehetséges fiára. A vele készült interjúban elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja azt, hogy a szülők mindenek előtt támogassák gyermekük tehetségét. “Segítsünk elérni a gyerekeink álmait és céljait, még akkor is, ha ezek a vágyak nem egyeznek meg a mi jövőképünkkel.” Ha egy gyerek, vagy akár egy felnőtt szeret rajzolni és az alkotás örömet okoz számára, érdemes lehetőséget adni arra, hogy kibontakoztathassa a tehetségét. Az Artmasters gyerekek és felnőttek számára is kínál élményfestéseket. Ha úgy érzed, kipróbálnád magad a vászon előtt, akár egyedül, akár barátok társaságában, vagy gyerekkel, nézz körül az aktuális eseményeink között és hajrá!

A kisfiú stílusa és tehetsége hamar népszerű lett, ma már saját Instagram oldala és saját weboldala is van, ahol hamarosan meg is vehetjük a képeit, vagy akár a rajzaival dekorált pólókat is.

Forrás: Bored Panda