Az 3 legnépszerűbb csapatépítő módszer

Az 3 legnépszerűbb csapatépítő módszer

A munkahelyünkön általában több időt töltünk, mint otthon, vagy a barátainkkal. Ez nem jelent feltétlenül rosszat, hiszen jó esetben szeretjük azt, amit csinálunk. De ez azt is jelenti, hogy a közvetlen munkatársainkkal napi 8-10 órában, azaz évi 2000 órában dolgozunk együtt. Ahhoz, hogy a munkánkat hatékonyan és sikeresen végezzük, fontos hogy a kollégákkal egy kötetlen, barátságos kapcsolat alakuljon ki. A jó kommunikáció elengedhetetlen a sikeres munkához, ahogy az is, hogy összetartó csapatként tudjunk együtt dolgozni. Ezért pedig érdemes tenni.

A munkaidőn kívül eltöltött közös idő és a csapatépítő programok segítenek abban, hogy hatékonyabban tudjuk együttműködni a hétköznapokon is. Mióta ezeknek a programoknak a pozitív hatása egyértelműen bebizonyosodott, a cégek rengeteg csapatépítő rendezvény közül választhatnak. Az, hogy milyen jellegű alkalomra viszik el a munkavállalókat, sok mindentől függ, de mi most a 3 legnépszerűbb kategóriát szeretnénk bemutatni nektek. Bármelyiket is választjuk, az fontos, hogy egy csapatépítőn mindenki kényelmesen és jól érezze magát. Csendes, kreatív, vagy akár idősebb, kényelmesebb kollektívára ne kényszerítsük rá a vadvízi evezést, örökmozgó fiatal csapatnak pedig keressünk inkább izgalmas, szokatlan feladatokat.

Játékos csapatépítő

A felnőttek is szeretnek játszani, ráadásul játék közben a versengés is inspirálóan hat a csapatra. Ezeken a csapatépítőkön meg is mozgathatjuk a kollektívát. Elmehetünk közösen sárkányhajózni, részt vehetnek egy lézerharc csatán, de a kalandparkok is szerveznek csapatépítőket, ahol aztán a kollégák egymást biztatva győzhetik le a félelmeiket.

Csapatépítő mozgások.

A szellemi és a fizikai kihívások eredménye egyénileg és a közösségben is látható lesz, a végére a közös feladatok biztosan növelik a dolgozókban az egymásba vetett bizalmat és a bajtársiasságot.

Közös alkotás

A kreativitás, azaz az alkotókészség egy nagyon fontos tulajdonság, ami nem csak az alkotásban, de a viselkedésben, a magatartásban és így bizony a munkavégzésben is megnyilvánul. A kreativitás felnőttkorban is tanulható és fejleszthető, érdemes vele foglalkozni egyénileg és közösségi szinten is.

A kreatív ember merészebb, impulzívabb és nyitott az új elképzelések iránt, ráadásul gyorsabban reagál az új helyzetekre és rugalmas. Ezek a tulajdonságok pedig mind jól jönnek egy munkahelyen is. Így ha szeretnénk a kollégák kreativitását fejleszteni, válasszunk nekik egy alkotó programot! A közös festés növeli a csapatszellemet, az önbizalmat és az alkotás öröme elégedettséggel fogja eltölteni a munkavállalókat.

Az Art Masters csapatépítő élményfestésein akár közösen, akár egyénileg is festhetnek a résztvevők és a téma is megválasztható. A csapatépítő festést szervezhetjük egy étteremben, egy romkocsmában, vagy akár az irodában is. Kattints ide és kérj személyre szabott ajánlatot még ma, ha egyedi csapatépítőt szeretnél!

Gyors megoldás helyben

Ha egy cég nem szeretne sok pénz és időt szánni rá, akkor a csapatépítést az irodában is megszervezheti, bár az ismert környezetből való kimozdulás sokat hozzátesz az élményhez. De ha mégis maradunk, akkor egy közös társasjátékozással is megpróbálkozhatunk.

A játékok segítenek megismerni egymást, a kollégák új barátságokat köthetnek, erősebb szövetségek is kialakulhatnak. De akár egy videojátékot is beszerezhetünk, csak néhány kontroller és a projektor kell ahhoz, hogy a kollégák egy közös játékon jobban megismerjék egymást.