Így használd ki okosan a Black Friday leárazásait

Így használd ki okosan a Black Friday leárazásait

Idén november 29-ére esik a Black Friday, azaz a fekete péntek, de már egy héttel hamarabb megjelentek az üzletekben az akciókat hirdető feliratok. Az amerikai szokást már az egész világon átvették, így a hálaadást követő pénteken globálisan minden a vásárlásról szól. Ezen a napon a kereskedők és a szolgáltatók átlagon felüli kedvezményeket kínálnak a vásárlóknak, amiket online és az üzletekben is kihasználhatunk. A hagyományosan tömeges vásárlás azonban tele van buktatókkal és veszélyekkel. Épp ezért összeszedtünk nektek pár hasznos tanácsot azért, hogy végül valóban jól járjatok. És még egy meglepetésünk is van!

Az adventi időszak kezdetével a karácsonyi ajándékok beszerzése is aktuálissá válik, ezért aki csak teheti, erre a napra időzíti a vásárlást. Azzal viszont nem árt tisztában lenni, hogy a fekete péntekre mindenki így készül, tehát aki csak vásárolni akar, az ott lesz, ahol mi is. A Youtube tele van Amerikában készült Black Friday videókkal, amin látszik, hogy a tömeg és a káosz elviselhetetlen ilyenkor.

Ugyan nálunk vannak méretbeli különbségek, de a tömeget mi sem tudjuk elkerülni. Érdemes jól meggondolni, hova és miért érdemes betérni. Az árengedmények valóban vonzóak, hiszen ilyenkor akár félár alatt is megkaphatunk, gyakorlatilag bármit. Műszaki cikkek, divatáru, játék: a karácsonyhoz közeledve ezek a legnépszerűbb kategóriák.

Kedvezmény, de mennyiből?

Érdemes előre átgondolni, hogy mire van szükségünk, illetve mit szeretnénk vásárolni. Ezután nézzünk utána a kedvezmény nélküli, aktuális áraknak. Sajnos gyakran előfordul, hogy az akciós napokon egy sosem létezett, magasabb árról adnak kedvezményt. Így viszont nem is járunk olyan jól, mint hisszük. Ez a módszer egyébként szabálytalan, ha ilyesmire bukkanunk, érdemes jelezni a fogyasztóvédelemnek.

Akciós holmira is van csere!

Sok kereskedő közli, hogy a csökkentett árú terméket nem áll módjában kicserélni, pedig erre a törvény kötelezi, ne dőljünk be neki. Ha a termék hibás, a szavatossági igényt akkor is érvényesíthetjük, ha azt kedvezményes áron vásároltuk. Kérhetjük a javítást, vagy a cserét, de a vételár visszatérítésére is van lehetőség.

Blokkra vigyázni!

Minden fogyasztói jognak lőttek, ha nem tudjuk igazolni a vásárlás tényét és idejét. Ha ajándékba szánunk valamit, akkor is tegyük el a blokkot, hiszen később a garanciális igényekhez is szükség lesz a számlára, vagy a blokkra. Persze ezt ne tegyük az ajándék mellé, de érdemes szólni a megajándékozottnak, hogy nálunk van a számla, ha szüksége lesz rá.

Black friday online

Black Friday online

Az online vásárlásnál érdemes mindig minden apró betűt is elolvasni, hogy ne érjen meglepetés a szállításnál, illetve a fizetésnél. A legfontosabb tisztában lenni azzal, hogy a neten rendelt termékeknél 14 napon belül megillet minket az indoklás nélküli elállási jog. Tehát a kereskedő nem kötelezhet a levásárlásra sem, hanem amint visszaküldtük a terméket, vissza kell utalnia a vételárat. De fontos, hogy erre csak 14 napig van lehetőség, szóval ha december végén adjuk át az ajándékot, erről már lecsúsztunk.

Balck Friday az ArtMastersnél is

Ahogy a kereskedők és a szolgáltatók, úgy mi is szeretnénk kedveskedni nektek egy akcióval. Kipihennétek a vásárlást és inkább egy kis csendes, kreatív programra vágytok? November 29-én kedvezményes áron, 9900 Ft helyett 6900 Ft-ért festhetitek meg nálunk a népszerű Csillagos éjt! A jegyekre itt tudtok lecsapni, de siessetek, mert gyorsan fogynak a helyek!

Ha pedig egy ajándékutalvánnyal kedveskednél, nálunk arra is van lehetőség: itt megtalálod. Az ajándékutalvány két évig az összes rendezvényünkre érvényes és egyszerűen beváltható.