5 egyszerű adventi naptár, amit otthon is könnyen elkészíthetsz

5 egyszerű adventi naptár, amit otthon is könnyen elkészíthetsz

Bár még csak november közepe van, érdemes időben elgondolkodni azon, mivel várjuk az ünnepeket. A lakás díszítése, a menü tervezése, az ajándékok beszerzése mellett az advent két legkedvesebb részlete: az adventi koszorú és az adventi naptár. Utóbbit főleg kisgyerekes családokban találunk, pedig akár gyerek nélkül, felnőttként is kedves módszer lehet, amivel ráhangolódhatunk a karácsonyra.

December 1-ig, azaz az első kis ablak kinyitásáig, illetve a koszorú első gyertyájának meggyújtásáig már csak két hétvége van hátra, itt az ideje a tervezgetésnek! Összeállításunkban igyekeztünk olyan adventi naptárakat megmutatni, amik között mindenki talál magának valót. Könnyű, látványos, kreatív naptárak: neked melyik tetszik a legjobban?

Pokémon vadászatra fel!

Az apró játékok és a pokémonok rajongóinak tökéletes egy ilyen naptár. Az alapja egy 24 rekeszes, 24 kicsi dobozból álló szekrény, amit máskor is felhasználhatunk. Bár sok hajtogatás és pontos vágás vár ránk, érdemes egy ilyen naptárnak nekiállni. Ugyanis ha egyszer elkészítettük, többször nem is kell: minden évben új díszítést kaphat és más ajándékokat rejthetnek a rekeszek. Felnőtteknek édességgel, különleges teafilterekkel, élményeket rejtő papírokkal is feltölthetjük.

A népszerű papírguriga és az advent

A toalettpapír gurigája megosztó alapanyag, de nem hiába szeretik úgy az óvodában és az iskolákban is. Az egyforma méretű, erős karton hengerek könnyen, egyszerűen és nagyon kreatívan felhasználhatóak. És igen, adventi naptár is készülhet belőlük. Festhetjük, papírral boríthatjuk és díszíthetjük is, de ha a natúrabb dekorációt szeretjük, ez a bájos kis ház lesz a mi adventi naptárunk.

Advent naptár

 

Szoktál muffint sütni?

Ha gyakran készül otthon muffin, nem érdemes 24 napra lefoglalni a sütőket. De ha nem igazán használjuk és ráadásul kettő van belőle, a sütőformából is készülhet adventi naptár! Ráadásul az ünnepek lejárta után újra használható, igazi környezetbarát, DIY darab.

24 apró tasak

Hasonló adventi naptár szintén kapható, papírboltban pedig kis tasakokat is szerezhetünk, de mi lenne, ha mi magunk állnánk neki? A maradék papír is alkalmas erre a célra, a hajtogatástól pedig ne ijedjünk meg: a videóból pontosan kiderül, milyen lépések követik egymást. A 24 kis tasak pedig újra felhasználható jövőre.

Festett ágak és csipeszek

Ha az őszi kirándulások alkalmával szép ágakat találunk, vagy a kerti metszés során megmentünk néhány levágott gallyat, ezekből is készíthetünk adventi naptárat. Egy szép váza, némi festék és 24 db csipesz kell csak hozzá.

Kedvet kaptál a karácsonyi készülődéshez? Mi már nagyon várjuk az ünnepeket, több izgalmas élményfestéssel és kreatív alkalommal is készülünk nektek. Nézz csak körül az eseményeink között! Lesz forraltboros festés, képeslap készítés és karácsonyfadísz workshop is. A helyek viszont végesek: vedd meg a jegyedet időben, hogy biztosan ott legyél! Várunk szeretettel!