A legkedvesebb őszi dekoráció: a gesztenye

A legkedvesebb őszi dekoráció: a gesztenye

Október elején már bőven potyognak a gesztenyék a fáról, a gyerekek (és a felnőttek is, igaz?) zsebüket tömve hordják haza a barna, fényes terméseket. Aztán a kupacok csak nőnek és nőnek, ott árválkodnak a tálakban és az ablakpárkányon, pedig a gesztenyék tele vannak lehetőséggel! Mutatunk nektek néhány lehetőséget a felhasználásukra, mert a gesztenye figurák és díszek készítése nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is jó móka lehet. A közös alkotás közös minőségi időt jelent, a végeredmény pedig önmagáért beszél majd!

Ahol kisebb gyerek van, ott az néhány esős délutánt eltölthetünk a gesztenyés ügyeskedésekkel, de ha csendes kreatív tevékenységre vágyunk, felnőttként is van benne fantázia. A neten számtalan ötletet találni, vannak közte kicsiknek, nagyobbacskáknak és felnőtteknek valók is, most ezekből válogattunk. Ami fontos: a frissen szedett gesztenye még puha, inkább azzal dolgozzatok! A kiszáradt, megkeményedett héj sokkal nehezebben fúrható, könnyen lecsúszik róla a szerszám, legyetek óvatosak!

Gesztenye állatkert

A mozgó szemektől minden mókás lesz, és ugyan nem egy környezetbarát termék, érdemes beszerezni belőle egy dobozzal, aztán újra és újra felhasználni őket. A legjobb, ha bátran kísérletezünk, különböző méreteket és formákat teszünk egymás mellé, hogy igazán mókás pofa legyen az eredmény. A képen látható gesztenye állatok elkészítéséről itt olvashattok, de egyszerű a folyamat. Szükség lesz gesztenyére, esetleg makkra, gyufára, valami hegyes eszközre a fúráshoz, esetleg ragasztóra és apró szemekre.

Gesztenye állatok.

Koszorúk

A koszorú készítést legtöbben az adventi időszakra tartogatják, pedig minden évszaknak megvannak a maga klaszsikus, jellemző termései és virágai, amiből szezonális díszt készíthetünk. Aztán ezt tehetjük az asztalra, vagy felakaszthatjuk az ajtóra is. A gesztenye jól mutat önmagában, moha alapra ragasztva, de zöldekkel kísérve is.

 

Festett darabok

Ha finomabb, elegánsabb dekorációt szeretnénk készíteni, ne bonyolítsuk túl. A skandináv stílushoz elég egy szép fehér zománcozott tál, egy halom gesztenye és egy fehér, esetleg egy arany alkoholos filc. A minták legyenek finomak és a végeredmény egy szemnek kedves, mutatós őszi dekoráció lesz.

Gesztenye ABC

A dekorálás mellett még tanít is ez a gesztenyére festett ABC, aminek a pontos elkészítéséről itt olvashattok. De pofon egyszerű: egy fehér filctollal letisztult formájú betűket lehet írni a sima, nagy gesztenyékre.

Elő a színes gyöngyökkel!

Ha szeretnénk eltávolodni a természetes megjelenéstől, de maradnánk a jó ízlés határain belül, keressük elő a színes gyöngyöket és a fogpiszkálókat. Nem is gondolnánk, milyen jól mutatnak együtt a szép barna gesztenyékkel, de csodálatos, felakasztható csillagok születnek belőlük. Kislány szobák ideális dekorációja!

Ha szeretsz alkotni, próbáld ki magad a vászon előtt is! Gyere el hozzánk egy élményfestésre, ahol instruktoraink segítségével készítheted el az első saját festményedet.