Ilyen lehetett a milói Vénusz igazi arca?

Ilyen lehetett a milói Vénusz igazi arca?

Pattanásos Vénusz, ráncos Homérosz, bevérzett szemű Van Gogh? Jól ismert, több száz évvel ezelőtt készült szobrokat és festményeket kelt életre apró, emberi részletekkel egy dél-koreai művész. A hiperrealizmus mesterének köszönhetően mostantól egész máshogy láthatjuk a milói Vénuszt, Ádámot, vagy akár Homéroszt is.

Hiperrealizmus stílusú kepek

Joongwon Jeong a múlt híres alakjainak ad új életet képein. A hiperrealista festő és illusztrátor ámulatba ejtően élethű, akrillal készült festményei lenyűgözőek. Az apró kis bőrhibák, a színek, a szinte tapintható felületek mind gondolkodásra késztetik a képek szemlélőit. A kis, egyébként csúnyának, vagy hibának tartott részleteknek köszönhetően egész máshogy látjuk a már jól ismert alakokat.

Életet adó hiperrealizmus

A milói Vénusz

A hiperrealisztikus technikának köszönhetően ezek a régi, a szemlélő lelkétől távoli, nem valóságos alakok valóságossá válnak. Belenézni Van Gogh szemébe, vagy látni a Vénusz emberi, igazi szépségét sokkal közelebb hozza hozzánk az eredeti műveket is.

Homérosz

A technika különösen a hideg, tekintetek nélküli antik szobroknál okoz hatalmas változást. Az élethű munkák azonban a festményeket is egészen máshogy láttatja velünk, jó példa erre a Michelangelo által festett Sixtus-kápolna mennyezetfreskójáról ismert Isten ábrázolás. Az idős bőr, az ősz hajszálak, a szinte tapintható alak megdöbbentően emberivé lesz a hiperrealista ábrázolásnak köszönhetően.

Ugyan a hiperrealizmus egy nagyon nehéz műfaj, de ha lenne kedved kipróbálni magad a vászont előtt, gyere el az egyik élményfestésünkre! Ha pedig egy híres képet másolnál, nálunk arra is lesz lehetőséged, ráadásul kedvezményes áron. Részletek itt. Várunk szeretettel!

Forrás.