Öt izgalmas város öt izgalmas kiállítása az augusztusi hosszú hétvégére

Öt izgalmas város öt izgalmas kiállítása az augusztusi hosszú hétvégére

Ha már letelt a szabadságunk és az augusztust munkával töltjük, a 20-a körüli négy pihenőnap jó alkalom lehet egy nyárzáró kikapcsolódásra. Ha valami könnyű, közeli programra vágyunk, érdemes körülnézni az olcsó repülőjegyek között, vagy autóval, vonattal elérhető célpontot választani. A vízpart és a kirándulás mellett számtalan lehetőségünk van, ha városnézéssel töltenénk a hosszú hétvégét, de közben kíváncsiak vagyunk az európai nagyvárosok múzeumainak friss kiállításaira is.

Izgalmas városok, gyönyörű múzeumok és sok érdekes kiállítás vár ránk augusztusban is. A következő tárlatok jellemzően szeptemberig várják a látogatókat, de mielőtt útra kelünk, mindenképpen ellenőrizzük az aktuális nyitva tartást.

Bécs, Albertina: Sean Scully. Eleuthera

Sean Scully festmény kiállítás.

Bécs a világ egy legélhetőbb városa, ahová egy hétvégére is megéri ellátogatni. Ha több napunk van, akkor viszont a múzeumokat is érdemes felkeresni, az Albertina-t pedig egyenesen vétek kihagyni. Tárlatai között egész évben találhatunk kedvünkre valót, most pedig szeptember elejéig látható az expresszív absztrakt művészetéről ismert Sean Scully kiállítása. A Eleuthera című sorozata huszonhárom nagyméretű olajfestményből áll, de kisebb pasztelleket, rajzokat és fotókat is bemutat a tárlat.

A kiállítás 2019. szeptember 8-ig tekinthető meg, részletek itt.

Prága, Nemzeti Galéria: 400 ASA: Fotográfiák

A fényképek kedvelőinek egy hangulatos, izgalmas várost, Prágát ajánljuk. A Nemzeti Galéria állandó kiállításai is megérnek egy látogatást, emellett most a cseh 400 ASA csoport hét fényképészének alkotásaiból készült tárlatot nézhetjük végig. Karel Cudlín, Jan Dobrovský, Alžběta Jungrová, Antonín Kratochvíl, Jan Mihaliček, Tomki Němec és Martin Wágner képeit a hasonló látásmód köti össze, és a közép- és kelet-európai régió jelenlegi átalakulására összpontosítanak. A kiállításon sok otthonos és ismerősnek tűnő képet láthatunk majd.

A kiállítás 2019. szeptember 8-ig tekinthető meg, részletek itt.

London, British Museum: Manga

A több millió alkotást bemutató londoni British Museum most egy hatalmas mangakiállítást rendezett. Az egyedülálló tárlat elhozta Japánból ezt a vizuális művészeti formát, hogy itt Európában is jobban megismerjük és megértsük a manga jelenséget. Valami elképzelése mindenkinek van arról, hogy mi is a manga, de érdemes közelebbről és mélyebben is megismerni a alkotásokat és azt, ahogy a manga meghódította az egész világot.

A kiállítás 2019. augusztus 26-ig tekinthető meg, részletek itt.

Párizs, Petit Palais: A romantikus Párizs (1815–1848)

Párizsban rengeteg látnivaló várja az oda utazót, négy nap nagyon kevés arra, hogy mindent megnézzünk. De ha már jártunk a nagy, kötelező múzeumokban és szívesen körülnéznénk egy kisebb, időszakos kiállításon is, keressük fel a Petit Palais-t. A romantikus Párizs tárlata a romantika korszakának képein keresztül a forrongó Párizs mutatja be. Festmények, szobrok, kosztümök, bútorok érzékeltetik a kor hangulatát, a különleges dizájnnak köszönhetően pedig a kor híres helyszíneit is megismerhetjük.

A kiállítás 2019. szeptember 15-ig tekinthető meg, részletek itt.

Berlin, Fotográfiai Múzeum: Bauhaus és fotográfia

Berlin Németország kulturális központja, ahol számtalan múzeum, képtár és látnivaló vár. Ha augusztus végén több napra érkezünk, még elcsíphetjük a száz éves Bauhaus évfordulója alkalmából rendezett kiállítást. A tárlat többek között olyan művészek alkotásait mutatja be, mint Moholy-Nagy László, Man Ray, Thomas Ruff és Wolfgang Tillmans.

A kiállítás 2019. Augusztus 25-ig tekinthető meg, részletek itt.

Forrás.