Fantasztikus képeket készít a kar nélkül született művész

A művészetterápiáról, az alkotás erejéről és az arról, hogy a kreativitás milyen flow élményt okozhat, írtunk már. Most egy olyan embert mutatunk be, aki még ennél is sokkal többet köszönhet a művészetnek, ezzel követendő példát is mutatva mindenkinek. Mariusz Kedzierski lengyel származású grafikus egy végtaghiányt okozó fejlődési rendellenességgel született. Ugyan a karjai nem fejlődtek ki, ez nem gátolta meg abban, hogy olyan szakmát válasszon, amihez azt gondolnánk, mindenképp szükség van ép kezekre.

Kar nélkül rajzoló grafikus.

“Semmi különös nincs a rajzaimban, talán csak annyi, hogy kéz nélkül készítem őket”

A realisztikus képeket alkotó művész karizmatikus, kedves mosolyú, sugárzó fiatalember. Olyan álmot valósított meg, amire csak nagyon kevesen képesek. Mindig is arra vágyott, hogy élethű képeket készítsen és ez az álma nem csak egyszerűen teljesül. Fantasztikus tehetségének köszönhetően számtalan rajongója van, kiállításokat rendez és sokak számára lett igazi példakép.

A legkitartóbb grafikus

Mariusz hét éve alatt több mint hétszáz rajzott készített, ezeket körülbelül 15 ezer óra alatt rajzolta meg. Képeiből rendeztek már kiállítást Krakkóban, Bécsben, Oxfordban és beutazta Európát is.  Rajzolt Többek között Berlin, Amszterdam, London és Párizs utcáin, és 2013-ban megkapta a bécsi Best Global Artist második díját.

Youtube csatornáján rendszeresen vlogol, érdemes bekövetni. Beleleshetünk a mindennapjaiba és bemutatja, hogy készülnek a gyönyörű rajzai.

Bölcsesség és harmónia

Mariusz lelki ereje és bölcsessége lenyűgöző: „A fogyatékosságom nem jelenti azt, hogy ne élhetném a saját csodás életemet, és hogy fel kellene adnom az álmaimat. Szeretnék másoknak inspiráló példát mutatni, és bebizonyítani, hogy a határaink csak a fejünkben léteznek.” Képei pedig igazi tehetségről és kitartásról árulkodnak. A grafikákat itt lehet megnézni és megvásárolni.

Ugyan mi nem ceruzával, hanem festékkel dolgozunk és általában szép színesekkel, ha szeretnéd kipróbálni magad és inspirált a művész kitartása, gyere el hozzánk és fesd meg nálunk az első saját képedet! Hidd el, instruktoraink segítségével képes leszel rá. Az aktuális eseményeinket itt találod.