A 3 legmenőbb DIY ajándék anyák napjára

A 3 legmenőbb DIY ajándék anyák napjára

Közeledik az anyák napja, május első vasárnapján ajándékkal, virággal, ágyba reggelivel, külön programokkal kedveskedünk, mi például egy jegesmedvés páros festéssel. A virág mellett a saját kézzel készített ajándékoknak van a legnagyobb sikere, hiszen benne van a gondoskodás, hogy időt szántunk rá, hogy kitaláltuk mit készítsünk és vettük a fáradtságot is az elkészítéséhez. Most három olyan frappáns, kevésbé ismert ötletet hoztunk, amit gyerek is elkészíthet az anyukájának, de akár felnőttként is nekiállhatunk.

Túlélőkészlet a befőttesüvegben

A ClassyCutter készítette el ezt a formás üvegbe zárt apróságokból álló ajándékot, amit természetesen személyre szabhatunk, hiszen mindenki más és más lehet szükséges a túléléshez. A kocsiban tartható üveget a címkéje tesz egyénivé, a “Nyisd, használd és lélegezz!/ Holnap új nap jön” bátorító szöveg lecserélhető bármilyen egyéni szövegre.

Anyák napja ajándék: túlélőkészlet befőttesüvegben.
A gyerekek körül mindig rengeteg a tennivaló, a nagy rohanásban sokszor nincs idő enni, vagy kezet mosni és az élet egyébként is tele van váratlan fordulatokkal. Gondoljuk át, mire lehet szükség egy zsúfolt napon és szerezzük be azokat apró, utazó méretben. Ebben az üvegben nedves törlőkendő, kézfertőtlenítő, szemránckrém, fogselyem, szempillaspirál, szőlőcukor, csokoládé és fájdalomcsillapító van. Egyiket sem kell magyarázni, egy anya élete tele van olyan pillanatokkal, amikor ezek jól jöhetnek.

Család a pohár fenekén

Sok viccet és mondást ismerünk, amik az anyák alkoholfogyasztási szokásairól szólnak és ezeknek előfordul, hogy van némi alapja. Mert milyen jólesik egy finom pohár bor egy hosszú hosszú nap végén, amikor végre minden gyerek jóllakottan, békésen alszik és van egy kis én-időnk? A következő pofonegyszerű ötlettel ezekben a pillanatokban is ott lehet a család, mégpedig a pohár talpán, így minden korttyal láthatjuk őket.

Ehhez egyszerűen csak nyomtassunk ki néhány fotót, vágjuk őket a talpas pohár méretének megfelelőre és ragasszuk a poharak aljára. Ha lamináljuk őket, azzal vízhatlanná is tesszük a képeket, ellenkező esetben a mosogatásnál azért vigyázni kell rájuk.

Préselt virágok keretben

A préselt virágok újból nagyon divatosak, úgyhogy ez egy igazi trendi ajándék lehet. Fontos, hogy igazán vékonyra szárítsuk a virágokat és figyeljünk arra, hogy szépen megőrizzék a színüket is. Ehhez gyorsan kell megszáradniuk, amit a legegyszerűbben a mikróban tudunk megoldani. Szükség lesz két hőálló téglára, amik közé két szövetdarabot teszünk, ezek fogják össze a virágainkat. 1-3 perc alatt kiszáradnak, de érdemes figyelni őket, a kisebb és vékonyabb virágoknak kevesebb idő is elég.


Az így kiszáradt növényeket egy üveglapra ragasztjuk, majd száradás után egy másik üveglapot helyezünk rá és így rakjuk a keretbe. Csodálatos képet kapunk, amit akár az ablakba is akaszthatunk, de a falon is remekül mutat.

Bármelyik ajándékot is választjuk, az biztos, hogy a két kezünkkel készített kreatív ajándékkal nem ér fel egy boltban vásárolt sem.